Skip to content
Image for <strong>MOEDERDAG</strong>&nbsp; vieren we dit jaar op zondag 14 mei

MOEDERDAG  vieren we dit jaar op zondag 14 mei

Mama’s zijn van onschatbare waarde.
Zij verdienen een bloemetje! Of heb je misschien al gedacht aan een familie uitje met daarbij een lekkere moederdaglunch?

Moederdaglunch  vanaf 12:00 tot 17:00 uur:
Glaasje prosecco met of zonder alcohol
*
Speciaal twaalfuurtje met onder andere een aspergesoepje, kroket met brood, eiersalade, kaas en huzarensalade, cherrytomaat, rode ui en komkommer
*
Koffie met bonbon van de Lelie

€ 18,50 per persoon

Image for 28 mei is er weer muziek!

28 mei is er weer muziek!

Liz & The Doctors is een ervaren coverband met roots in Delft. ze kwamen in 2010 bij elkaar voor één missie: als vrienden de vetste covers spelen. De missie is geslaagd! Al 10 jaar spelen ze vol energie in cafés, op bruiloften, evenementen en bedrijfsfeesten. En zondag 28 mei van 15:00 tot 18:00 uur dus bij ons op het terras.

Ze spelen muziek van vroeger tot nu op geheel eigen wijze met een voorliefde voor pop, soul & disco. Ook dance, rock, Nederlandstalig en rock ’n roll komen voorbij. De geijkte nummers gaan we zoveel mogelijk uit de weg. Hun speelstijl is funky, zit vol dynamiek en spelen graag met publiek voor die onvergetelijke extra vibe. Dankzij medleys vol verrassingseffecten krijgen ze iedereen gegarandeerd aan het dansen!

Voor meer informatie en reserveren, neem een kijkje op https://de-waag.nl/liz-the…

Image for <strong>Waagsche specialiteiten</strong>

Waagsche specialiteiten

Onze koks hebben weer een geweldig nieuw specialiteitenmenu voor jullie gemaakt, helemaal passend bij het voorjaar.
Het belooft mooi weer te worden, ons terras is geopend, kom er lekker van genieten!

Reserveren kan eenvoudig via www.de-waag.nl.

Image for Fringe Festival

Fringe Festival

Van 31 mei tot en met 11 juni vindt in Delft het jaarlijkse Fringe Festival plaats: bijzondere artiesten treden op in diverse locaties.
Weten welke artiest je kunt bezoeken? Neem een kijkje op de website van het festival: https://delftfringefestival.nl…

Jouw festivalbeleving wordt nóg leuker wanneer je je bezoek combineert met een gezellig etentje in De Waag.
Een dineetje reserveer je heel eenvoudig via onze website: www.de-waag.nl.

Image for Kunst in De Waag

Kunst in De Waag

René Korten:  ‘Divide (Gate)’, schilderij 2021 afmeting 120 x 100 cm

“Iets wat niet grijpbaar is zichtbaar maken via kleur en materie is wat grote kunstenaars kunnen. Daar is geen onderwerp voor nodig, ook al is een onderwerp vaak aanleiding voor het verhaal.
Wat is het eerste wat ik denk als ik over de schilderijen van Vermeer iets kwijt wil: dan denk ik aan blauw en geel, aan de intimiteit van zijn werken en aan het licht, dat je trekt naar de onzichtbare werkelijkheid, die ook bestaat in die alledaagse zaken. Vermeer is anders dan zijn eigentijdse kunstbroeders, de schilder van kleur, intimiteit en licht, de schilder van blauw en geel. Het Meisje met de Parel of Het Melkmeisje de aanleiding, het Gezicht op Delft eveneens. Op het eerste gezicht eenvoudige onderwerpen worden door Vermeer als energetisch geladen schilderijen opgebouwd uit kleurrijke met licht doorspekte verfstructuren, waarbij schijnbare tegenstellingen versmelten: de microwereld van elke dag wordt getild naar een literaire dimensie omdat essentiële vraagstukken van het leven in zijn werken ervaren worden: nu 300 jaren later nog.
Er is meer.
Als ik dan toevallig in deze tijd het schilderij “Divide. Gate” van René Korten ontdek, dan kan ik het niet laten om diezelfde visuele sensaties te ervaren en te denken aan Vermeer en ook aan Van Gogh. Zonder iets te willen forceren zijn kleuren bij alle drie de kunstenaars belangrijk en wordt de intimiteit bereikt door verfstructuren, die een hemels gevoel van gelukzalige perfectie suggereren, waarin je lichtvoetig kunt vertoeven zonder te verzuipen. Daar wil je blijven.”
N. Hermans, kunsthistoricus.

In het licht van Vermeer willen we als ode aan de grote Delftse kunstenaar onze gasten in DE WAAG ook laten genieten via een kunstenaar van deze tijd, die dit werk exposeerde in De Pont in Tilburg en nu in ons Eetcafé De Waag .