EEN MIDDAG WANDELEN IN DELFT MET JAN SCHOONHOVEN

Begeleide wandeling Delft door Antoon Melissen met Jan Schoonhoven met lunch, koffie/thee, bezoek aan Museu  en afsluitdrankje inbegrepen : € 22.50 p.p.

Op 15 december 2023 brengt kunsthistoricus Antoon Melissen u dichter tot het Delft van Jan Schoonhoven: met een stadswandeling en een exclusieve rondleiding door de tentoonstelling Lothar Wolleh ziet Jan Schoonhoven. Meesters in ritme en licht in Museum Prinsenhof Delft. Dit middagvullende programma wordt georganiseerd in samenwerking met Stadscafé De Waag. 

Elke maand probeert De Waag via een kunstwerk of een culinair-culturele activiteit een verbinding te maken met de stad Delft. Deze keer met de Delftse meester Jan Schoonhoven, terecht een internationaal bekende kunstenaar. Antoon Melissen, die de catalogus en de tentoonstelling maakte in het Museum zal ons daar inspirerend al wandelend over vertellen.

PROGRAMMA

15 december  12.00 uur  : Ontvangst in De Waag

We komen samen in restaurant De Waag, Markt 11, Delft. Voorafgaand aan het middagprogramma kunt u genieten van een sfeervolle lunch en kennis maken met medewandelaars. Dat wordt een  ‘twaalfuurtje’ met een kop koffie of thee of 1 glas fris of wijn. Na de lunch geven Nicole Hermans, en Antoon Melissen een korte inleiding op het programma en op de culturele activiteiten in DE WAAG in verbinding met de stad DELFT.  

13:15 –  14.00 uur : De stadswandeling

We vertrekken vanuit De Waag voor een stadswandeling. Jan Schoonhovens hekje op de Delftse markt, zijn favoriete steeg en het oude woonhuis: Antoon Melissen leidt u langs enkele markante plekken uit het leven van Jan Schoonhoven. Kijk naar de stad door de ogen van de Delftse meester.

Het tempo is rustig en de afstand alleen in de oude binnenstad. ( max 2 km)

14:00 – 16:00 uur Een bezoek aan Museum Prinsenhof Delft

Aansluitend bezoeken we de tentoonstelling Lothar Wolleh ziet Jan Schoonhoven in Museum Prinsenhof Delft. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van een buitengewone vriendschap tussen Jan Schoonhoven en de Düsseldorfse fotograaf Lothar Wolleh (1930-1979). Aan de hand van reliëfs van Schoonhoven en niet eerder getoonde foto’s van Lothar Wolleh, biedt de tentoonstelling een nieuwe kijk op het werk en leven van de Delftse meester.

Entree Museum Prinsenhof Delft: apart afrekenen indien nodig in het Museum.

Museumjaarkaart gratis

Vrienden van het museum gratis

Individuele kaartjes € 13,50

16:15 uur Afsluiting

Rond 16:15 uur komt het programma ten einde. Ter afsluiting is er de gelegenheid tot het nuttigen van een afsluitdrankje in Café Blauw, in Museum Prinsenhof Delft. 

Reserveren :    www.de-waag.nl  : Begeleide wandeling Delft door Antoon Melissen met Jan Schoonhoven met lunch, koffie/thee  en afsluitdrankje inbegrepen : € 22.50 p.p.